Meer staalframes voor prefab-bouw

 mn-profiel-logo150

Beugels voor de bouw

  multinorm-logo150

Ultralight floor

3887442_orig
Vloerplaten van Ultralight Floor bestaan uit een stalen frame met ronde openingen in de opstaande randen, waardoor je onbeperkt en met veel gemak leidingpakketten in de vloer kunt opnemen. De onderkant van de vloer is van gewapend beton, dat zo netjes gegoten is dat het zonder afwerking ingebouwd kan worden. Bovenop ligt een afwerkplaat, die een gladde vloer geeft.

Door het ingesloten luchtkussen blijken de vloeren zowel thermisch als akoestisch prima te isoleren. En ze zijn sterk: er zijn al overspanningen van meer dan veertien meter mee gemaakt, zonder extra steunconstructies. Die belastbaarheid is intensief getest, zoals blijkt uit de foto hiernaast.

5058699

Door de mogelijkheid van maatwerk, blijkt het bijzonder makkelijk om Ultralight-vloerplaten in zeer korte tijd te verwerken in een gebouw.

Tests door de universiteit van Melbourne

We zijn in Nederland nog niet erg gewend aan staalframebouw en de unieke combinatie van laag gewicht en grote sterkte die daarmee samenhangt. Waar ze veel meer weten van deze bouwwijze, is in vulkanische gebieden, want daar komen ook aardbevingen voor. De Universiteit van Melbourne bouwde ten behoeve van een opdrachtgever uit Nieuw-Zeeland een schudtafel die groot genoeg was om er een compleet staalframe-huis op te zetten. Dat werd vervolgens eens stevig door elkaar geschud, en het bleek zich prima te houden. Onderstaand filmpje (10 minuten) laat dat zien.